Branzoici

de nico_nico in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 6435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50gr drojdie,
  • 250 ml lapte,
  • 100 gr margarina,
  • 2 maini de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg branza dulce,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • stafide(optional),
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 100 ml lapte+2 linguri de gris.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora.


Aluatul se imparte in doua si se intinde fiecare foaie apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de branza.


Pana dospesc patratelele putin preparam umplutura astfel:laptele se pune la fiert cu zaharul se adauga grisul pana se ingroasa si apoi se adauga peste branza amestecata cu coaja de lamaie,1ou+albusul de la celalat, zaharul vanilat si daca vrei si stafidele.Se obtine o compozitie cremoasa care se pune pe fiecare patrat se aduna colturile si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Iti ies cam 30 bucati.In tava nu se pun lipite ci se lasa putina distanta si se ung cu galbenusul+2 linguri de lapte.Se lasa in tava la dospit cam 15 minute si se introduce in cuptorul preincalzit 15 minute.Se lasa la copt cam 30-40 minute(depinde de cuptor). Dupa ce s-au copt se lasa putin la racit apoi se tavalesc prin zahar praf amestecat cu vanilie(sau zahar vanilat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

03.11.2010, 15:55

super bun esi eu am facut dar cu urda uite aicihttp://bucataras.ro/retete/11483/urdoaice-rumene-si-pufoase.html super bune fur una de la tine si las

nico_nico 1

04.11.2010, 09:34

Multumesc pentru aprecieri si vizite.

mihaelar63 1

04.11.2010, 09:54

vai , eu le simt si gustul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce