Branzoici

de Corinuta in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 8812 vizualizari

 

Branzoicile imi plac la nebunie! Pot sa mananc fara numar, mai ales daca sunt proaspat facute...poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie, de mirosul de paine proaspata facuta de bunica, care intotdeauna alaturi de paine facea si o tava mare plina cu branzoici pentru nepoti. Iar noi, nerabdatori, nici nu asteptam sa se racesca ca le si infulecam :) Ei bine, n-am avut eu nici oua de la tara si nici branza eco :D dar m-am incumetat si am framantat cu manutele mele o portie de brazoici. Si bine am facut, ca tare bune au mai fost!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g stafide
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la dospit intr-un loc calduros cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilinat. Adaugam stafidele si optional putin coaja rasa de lamaie.

Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata pana obtinem o foaie groasa cam de 1 cm. Il taiem in patrate aproximativ egale, pe care punem cate o lingurita de umplutura, iar apoi unim colturile patratelelor lipindu-le cat mai bine.

Punem branzoicile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele si le ungem cu oul batut. Le putem lasa sa mai creasca in tava cateva minute, apoi le coacem jumatate de ora la foc mediu sau pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

14.11.2012, 14:51

bune

Sim0na 1

14.11.2012, 18:46

Offffff.. cred ca de vre-o 2 ani ma tot chinui sa fac si eu... si mereu uit

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza