Brezel

de raluca95 in Piine, 30 Iul 2015 | 1305 vizualizari

 

Faimosii covrigei nemțești sunt foarte buni si simplu de făcut, ce ziceți, incercam?

 

INGREDIENTE

  • 800/850 g făină
  • 500 ml lapte
  • 17 g drojdie uscată
  • 100 ml de ulei
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de sare

2,5 l de apă si două lingurite de bicarbonat seminte de susan sau de mac

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel:

Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat restul de lapte si pe urma uleiul. Ungem suprafata de lucru cu putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit in cuptorul stins (eu ii dau drumu la 50° pentru 2/3 minute si dupaia las sa creasca aluatul, creste mult mai repede). O data crescut, impartim aluatul in 8 bucăti aproximativ egale. Rulam fiecare bucata astfel incat sa obtinem un snur lung si subtire. Cele doua capete le rasucim de doua ori si le prindem in partea de jos dandui forma de covrig. Intre timp punem la fiert apa si adăugăm bicarbonatul. Fiecare covrig il oparim 5 secunde si il scoatem in tava. Presaram susan si dam la 190° cam 10/15 minute, sau pana devine rumen pe afara. Lăsăm să se racoreasca putin si ii mâncăm. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

raluca95 1

02.08.2015, 00:28

Multumesc mult

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:24

ce frumosi sunt!

raluca95 1

10.08.2015, 11:44

Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Piine de casa