Paine neagra de casa

de carmenvlad in Piine, 22 Mai 2011 | 4541 vizualizari

 

Aroma painii calde, usor rumenite, nu se compara cu nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Intr-un castron mare se pune faina cernuta care se amesteca cu sarea. Se face un gol in mijlocul fainii si se pune drojdia peste care se pune zaharul. Se amesteca usor drojdia cu zaharul si apoi se pune incet apa. Se framanta aluatul cam 10 minute si la sfarsit se adauga uleiul. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca 25-30 de minute. Se imparte aluatul in doua si se pune in doua forme unse cu ulei. Se mai lasa 10 minute sa creasca, se unge painea cu putin ulei si se presara pe una din ele seminte de susan iar pe cealaltra seminte de in. Se dau formele cu paine la cuptorul incins tare pentru 10 minute si apoi la mediu pentru 30 de minute. Se opreste focul, se scot painile din forma si se impacheteaza intr-un servet curat pentru 10-15 minute.

 

TIPS-URI

1

nu este recomandat sa vina sarea in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de crestere

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

22.05.2011, 22:35

Cu adevarat superba painea de casa chiar acum am doua paini la cuptor...si o aroma incredibila pluteste in aer

Cris2711 1

20.07.2011, 12:26

facuta de mainile tale

stelica68 1

20.07.2011, 13:48

e preferata mea iar cand e calduta mananc vre-un sfert din paine goala....si e mult mai sanatoasa decat painea alba....just

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in