Crenvusti in aluat

de pity19 in Piine, 5 Mai 2014 | 1915 vizualizari

 

Aluatul va ajunge pentru 17-18 crenvusti!
Am facut doar 16 si restul de aluat in frigider cu el! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200-300 ml apa calda
  • 2 plicuri drojdie
  • susan
  • 50 gr unt
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • bicarbonat de sodiu
  • 400 ml apa pentru fiert
  • un ou
  • 3 linguri lapte
  • 16 crenvusti de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvusti in aluat:

Amestecam faina cu untul topit , cu sarea,zaharul , drojdia pe care am dizolvat'o in 3-4 linguri apa calda , amestecam bine cu telul , dupa care completam de apa si framantam aprox 10 minute ;

Acoperim vasul cu un prosop si dam la loc cald timp de 50 minute!

Tapetam masa de lucru cu 3 linguri de faina , luam o bucata de aluat si intindem foaie subtire , taiem fasii lungi cu un cutit , luam pe rand cate un crenvusti si rulam frumos!

Punem 400 ml apa la fiert cu 3-4 linguri bicarbonat !

Punem cate 3-4 rulouri in apa fiarta si lasam 30-40 de secunde!

Punem fiecare rulou in apa cu bicarbonat si scoatem!

Spargem un ou , amestecam cu laptele , cu o pensula ungem fiecare rulou , presaram susan ! Luam o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30 de minute la foc mediu!

 

TIPS-URI

1

Mentionez ca este prima data cand incerc reteta! :)

RETETA IN IMAGINI

Crenvusti in aluat-0
Crenvusti in aluat-1
Crenvusti in aluat-2
Crenvusti in aluat-3
Crenvusti in aluat-4
Crenvusti in aluat-5
Crenvusti in aluat-6

COMENTARII (7)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.05.2014, 23:18

Rocsi

Rocsi 1

06.05.2014, 19:11

Sunt buni!

_Alina_

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!