Crenvusti in aluat

de pity19 in Piine, 5 Mai 2014 | 2752 vizualizari

 

Aluatul va ajunge pentru 17-18 crenvusti!
Am facut doar 16 si restul de aluat in frigider cu el! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200-300 ml apa calda
  • 2 plicuri drojdie
  • susan
  • 50 gr unt
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • bicarbonat de sodiu
  • 400 ml apa pentru fiert
  • un ou
  • 3 linguri lapte
  • 16 crenvusti de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvusti in aluat:

Amestecam faina cu untul topit , cu sarea,zaharul , drojdia pe care am dizolvat'o in 3-4 linguri apa calda , amestecam bine cu telul , dupa care completam de apa si framantam aprox 10 minute ;


Acoperim vasul cu un prosop si dam la loc cald timp de 50 minute!


Tapetam masa de lucru cu 3 linguri de faina , luam o bucata de aluat si intindem foaie subtire , taiem fasii lungi cu un cutit , luam pe rand cate un crenvusti si rulam frumos!


Punem 400 ml apa la fiert cu 3-4 linguri bicarbonat !


Punem cate 3-4 rulouri in apa fiarta si lasam 30-40 de secunde!


Punem fiecare rulou in apa cu bicarbonat si scoatem!


Spargem un ou , amestecam cu laptele , cu o pensula ungem fiecare rulou , presaram susan ! Luam o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30 de minute la foc mediu!

 

TIPS-URI

1

Mentionez ca este prima data cand incerc reteta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvusti in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

05.05.2014, 23:18

Rocsi 1

06.05.2014, 19:11

Sunt buni!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in aluat