Crenvusti in aluat

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 1177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 crenvusti
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 cescuta cu lapte
  • sare
  • un albus de ou
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • faina cat cuprinde

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte
  • sare grunjoasa
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvusti in aluat:

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva.

Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut intindem alautul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti in invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Foarte buni cu un iaurt de baut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvusti in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

05.01.2016, 16:29

ce buni sunt

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 17:24

Multumesc tuturor!

noiinbucatarie 1

03.02.2016, 00:54

De facut cat mai urgent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori de pui in aluat