Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunt convinsa ca toata lumea prepara carnaciori in foietaj. Mie mi-a placut foarte mult metoda dragutei chef Lorraine Pascal-careia ii admir naturaletea si priceperea: http://www.tvpaprika.ro/Musoraink/L/lorraine_pascale_home_cooking_made_easy
Aluatul de foietaj se dezgheata treptat la temperatura camerei .
Se taie fasi cu latimea de 10 cm .
Carnaciorii se taie tot la lungimea de 10 cm .
Se aseaza carnaciorii distantati pe jumatate din fisia de aluat si cu ceialalta parte se acopera . Se apasa intre carnaciori cu degetele sa ramana tot atata interval .
Cine doreste poate sa unga inainte suprafata exterioara cu ou batut .
Presarati deasupra seminte de mac si susan .
Se da la rece [ ideal la congelator ] putin sa se intareasca din nou aluatul. Astfel se vor taia bucatile mai usor si estetic .
Se scote de la rece bucata de foaie umpluta cu carnaciori si se taie cu un cutit bine ascutit in fasii de 2 cm [ un deget ] .
Coaceti la cuptor , foc mediu , pana devin rumeni .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult