Aperitiv oua Benedict

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2017 | 895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 briose (sau 4 felii de paine)
  • 4 felii de bacon fin feliat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1 pahar de 150 ml cu otet
  • 1 lingura rasa de sare
  •  sos olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 de grame de unt moale
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua Benedict:

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie.

Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le scoti pe un servet de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, treci la prepararea sosului olandez: pui galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si le bati bine, apoi pui vasul pe bain-marie si continui sa bati cu telul. Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugi untul moale, bucatica cu bucatica, batand in continuare. Bati pana cand sosul devine spumos si legat.

Imediat ce sosul e gata, iei castronul de pe vasul cu apa fierbinte si condimentezi dupa gust, cu piperul alb si il pastrezi cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului).

Cand apa clocoteste in vasul pregatit pentru fierberea oualor, adaugi sarea si otetul si reduci focul la minimum. Adaugi oul cu grija in oala si il lasi sa fiarba fara clocot, 3 minute, apoi il scoti cu spumiera pe un servet de bucatarie. La fel procedezi cu fiecare ou in parte.

Prajesti painea, apoi o asezi pe farfurie, o ungi cu putin sos, adaugi feliile de bacon prajit, iar deasupra asezi cate 1 ou fiert.

 Acoperi oul cu sos olandez si presari ceapa verde fin tocata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kytz 1

10.03.2017, 10:24

Bune!

oanapl 1

11.03.2017, 16:02

Neaparat o sa vi-l prezint pe Benedict @Constelatialeu!

oanapl 1

11.03.2017, 16:03

Ma bucur ca va plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Hasselback