Brioche cu crema de patiserie

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 2644 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ligia

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • Crema de patiserie
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • Garnitura
  • 100 g ciocolata
  • 1 ou
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte, ouale batute, untul topit si racit, laptele. Incepem sa framantam un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.

Intre timp pregatim crema-intr-o cratita adaugam laptele, galbenusurile, amidonul, zaharul vanilat, zaharul, amestecam si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, se ungem cu crema si deasupra punem ciocolata, rulam cu grija si taiem rulouri de cca 5-7 cm.

Asezam bucatile in tava tapetata cu faina, lasam sa se odihneasca 30 min dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

Le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura de Februarie

ieri la 20:48

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose maronii cu fulgi de ciocolata alba