Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

de Panacris in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 4610 vizualizari

 

Când le-am văzut la RuxyRux, am și dat drumul la butoane;) Cu mici modificări au ieșit, super ciocolatoase și pufoase. Mulțumesc Ruxy pentru inspirație :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • Smântână grăsime 12% 200 g,
  • Ciocolată cu cafea 100 g,
  • Cacao 3 linguri,
  • Zahăr brun 250 g,
  • Lapte grăsime 1,5% 150 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Unt grăsime 85% 200 g,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Praf de copt 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă de lămîie zaharisită 2 lingurție,
  • Sare iodată 1 praf.
  • Pentru ornat:
  • Glazură caramel Dr. Oetker 1 plic,
  • Dulceață de zmeură cca. 100 ml,
  • Gelatină roșie 1 plic,
  • Ornamente de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux:

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în lichidul cald, se amestecă continuu, fără foc până ce se topește. Ouăle se bat energic cu zahărul brun, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, iar după ce nu se mai simte zahărul se adaugă amesetcul de ciocolată călduț, apoi se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, se amestecă ușor totul, până ce se obține un amestec omogen.

Formele de brioșe se tapetează cu hârtiuțe sau în lipsă, se ung cu unt. Se toarnă aluatul în forme, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 180 grade. Atenție, se lasă să se răcească în forme, altfel se pot rupe. Între timp se prepară glazura de caramel la rece, Dr. Oetker după instrucțiunile de pe ambalaj. O parte din brioșe le-am ornat cu glazură, alta cu jeleu de zmeură. Dulceața de zmeură se diluează cu puțină apă, se adaugă praful de gelatină, se aduce la punctul de fierbere și se toarnă peste brioșe. Se ornează după gustul fiecăruia cu ornamente de ciocolată.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post