Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

de Panacris in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 2198 vizualizari

 

Când le-am văzut la RuxyRux, am și dat drumul la butoane;) Cu mici modificări au ieșit, super ciocolatoase și pufoase. Mulțumesc Ruxy pentru inspirație :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • Smântână grăsime 12% 200 g,
  • Ciocolată cu cafea 100 g,
  • Cacao 3 linguri,
  • Zahăr brun 250 g,
  • Lapte grăsime 1,5% 150 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Unt grăsime 85% 200 g,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Praf de copt 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă de lămîie zaharisită 2 lingurție,
  • Sare iodată 1 praf.
  • Pentru ornat:
  • Glazură caramel Dr. Oetker 1 plic,
  • Dulceață de zmeură cca. 100 ml,
  • Gelatină roșie 1 plic,
  • Ornamente de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux:

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în lichidul cald, se amestecă continuu, fără foc până ce se topește. Ouăle se bat energic cu zahărul brun, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, iar după ce nu se mai simte zahărul se adaugă amesetcul de ciocolată călduț, apoi se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, se amestecă ușor totul, până ce se obține un amestec omogen.


Formele de brioșe se tapetează cu hârtiuțe sau în lipsă, se ung cu unt. Se toarnă aluatul în forme, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 180 grade. Atenție, se lasă să se răcească în forme, altfel se pot rupe. Între timp se prepară glazura de caramel la rece, Dr. Oetker după instrucțiunile de pe ambalaj. O parte din brioșe le-am ornat cu glazură, alta cu jeleu de zmeură. Dulceața de zmeură se diluează cu puțină apă, se adaugă praful de gelatină, se aduce la punctul de fierbere și se toarnă peste brioșe. Se ornează după gustul fiecăruia cu ornamente de ciocolată.


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lia_ 1

16.10.2013, 15:02

ce gustoase si frumos decorate

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 16:06

delicioase briosele

Bya Ralu 1

24.11.2013, 17:09

faine briosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de cacao cu nuca de cocos