Cozonac franțuzesc(brioșă)

de Ade200 in Dulciuri, 29 Dec 2013 | 1724 vizualizari

 

Am încercat o rețetă de pe net...
http://www.youtube.com/watch?v=tDbCpJFYyzw

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 10 g sare
  • 40 g de zahăr
  • 15 g de drojdie
  • 30 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 150 g de unt
  • cojă de portocală/lămâie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac franțuzesc(brioșă):

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat).


Se adaugă untul, se amestecă.


Se pune la cald până își dublează volumul.


Se pune la frigider câteva ore sau peste noapte(acuperita cu folie alimentară).


Se scoate aluatul rece și se împarte în 5. Se fac niște sfere egale care se pun în tava de teflon de cozonac. Se acoperă cu folie și se lasă la cald până își dublează volumul. se bate un ou cu puțină sare și se unge brioșa. Se da la cuptor preîncălzit, la 18o de grade C, cam 35 de minute.


Se scoate pe grătar . Se consumă rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac franțuzesc(brioșă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

babi5 1

29.12.2013, 14:16

nadea68 1

29.12.2013, 14:54

Ade200 1

29.12.2013, 17:04

Să știți că e pufos, dar pentru gusturile românești e nevoie sa fie mai dulce.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca