Brioșe cu gem

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulciuri, 24 Iul 2011 | 4154 vizualizari

 

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie că nu necesită folosirea tăvii speciale cu forme. Încântată de achiziția mea, m-am apucat să fac brioșe cu gem (de mult visam să le fac dar neavând tavă specială mă lăsam păgubașă :)).

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 21 bucăți:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 ml smântână sau iaurt
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • gem de afine și căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu gem:

Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).
La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.
Am pus cu ajutorul unei lingurițe aluat în formele de hârtie (până la jumătatea fiecărei forme), apoi am pus câte o linguriță de gem în mijloc și am completat cu aluat până la 2/3 din fiecare formă. Le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.

Cât sunt încă calde le-am uns cu miere și am presărat ornamente colorate, de ciocolată și nucă de cocos.

Și acum să vă spun greșelile mele pentru a nu le repeta și voi:
- din cele 21 brioșe cam jumătate au dat pe dinafară în timpul coacerii, de aceea cred că trebuie puse câte două forme de hârtie, una în cealaltă, pentru a susține mai bine aluatul;
- încercați să apropiați brioșele una de cealaltă în tavă, de asemenea, pentru a se susține reciproc;
- chiar dacă aluatul este mai consistent, nu adăugați apă.

Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună la brioșe!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

paula_livia 1

25.07.2011, 10:53

suuper

Pur_si_simplu_papa_bun 1

25.07.2011, 17:18

Multumesc dragi bucatarasi!! Va trimit online cate o bucata

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:42

yamii ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere