Brioșe cu gem

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulciuri, 24 Iul 2011 | 1768 vizualizari

 

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie că nu necesită folosirea tăvii speciale cu forme. Încântată de achiziția mea, m-am apucat să fac brioșe cu gem (de mult visam să le fac dar neavând tavă specială mă lăsam păgubașă :)).

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 21 bucăți:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 ml smântână sau iaurt
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • gem de afine și căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu gem:

Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).

La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.

Am pus cu ajutorul unei lingurițe aluat în formele de hârtie (până la jumătatea fiecărei forme), apoi am pus câte o linguriță de gem în mijloc și am completat cu aluat până la 2/3 din fiecare formă. Le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.


Cât sunt încă calde le-am uns cu miere și am presărat ornamente colorate, de ciocolată și nucă de cocos.



Și acum să vă spun greșelile mele pentru a nu le repeta și voi:

- din cele 21 brioșe cam jumătate au dat pe dinafară în timpul coacerii, de aceea cred că trebuie puse câte două forme de hârtie, una în cealaltă, pentru a susține mai bine aluatul;

- încercați să apropiați brioșele una de cealaltă în tavă, de asemenea, pentru a se susține reciproc;

- chiar dacă aluatul este mai consistent, nu adăugați apă.



Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună la brioșe!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

paula_livia 1

25.07.2011, 10:53

suuper

Pur_si_simplu_papa_bun 1

25.07.2011, 17:18

Multumesc dragi bucatarasi!! Va trimit online cate o bucata

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:42

yamii ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere