Fundite, minciunele sau uscatele

de DulciuriSiNuNumai in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 21697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite, minciunele sau uscatele:

Se cerne faina intr-un bol si se adauga un praf de sare.


Se adauga untul si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Intr-un castronel se amesteca ouale, zaharul si laptele. Acest mix se toarna peste faina si se amesteca. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Daca este prea moale se mai adauga faina sau din contra daca este prea tare se mai toarna un pic de lapte.


Se presara faina pe masa de lucru, se rupe o bucata de aluat si se intinde o foaie subtire cat o lama de cutit (daca vreti ca funditele sa nu fie prea crocante atunci intindeti o foaie de aluat mai groasa). Se taie foaia in romburi, in mijlocul carora se face o taietura oblica prin care se trage un colt obtinandu-se astfel o forma de fundita. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie.


Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Desi este un desert simplu, parerea mea este ca funditele arata delicat, elegant. Se pot servi simple sau cu gem.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite, minciunele sau uscatele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:45

Bunee...

Bucataras Monica 1

09.04.2013, 16:54

arata foarte bine si sunt bune si usor de facut

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:13

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minciunele