Briose

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3783 vizualizari

 

Primele mele briose :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua + un albus
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte rece
  • o lingura fulgi de ciocolata
  • o lingurita coaja de lamaie si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

  1. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula.
  2. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in timpul anumui si le tin la frigider, intr-un borcan, amestecate cu zahar).
  3. Am pus cosulete colorate in doua forme de briose, apoi am adaugat din compozitie in fiecare cosulet, am ornat cu fulgi de ciocolata si le-am bagat in cuptorul incins pentru 20-25 min.

       Sunt asa de bune si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi