Briose

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3667 vizualizari

 

Primele mele briose :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua + un albus
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte rece
  • o lingura fulgi de ciocolata
  • o lingurita coaja de lamaie si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

  1. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula.
  2. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in timpul anumui si le tin la frigider, intr-un borcan, amestecate cu zahar).
  3. Am pus cosulete colorate in doua forme de briose, apoi am adaugat din compozitie in fiecare cosulet, am ornat cu fulgi de ciocolata si le-am bagat in cuptorul incins pentru 20-25 min.

       Sunt asa de bune si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara