Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2017 | 526 vizualizari

 

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la Panacris ;)

 

INGREDIENTE

    • 1 pachet aluat de foietaj 
    • cca. 400 g cotlet de porc 
    • pentru baiț:
    • ulei de măsline
    • sos de soia
    • pentru umplutură:
    • cca. 120 g bacon cubulețe 
    • cca. 150 g brânză cu mucegai nobil 
    • cca. 100 g dulceață de rubarbă a la Panacris , sau orice altă dulceață acrișoară ( coacăze roșii, corcodușe. agrișe, etc.)
    • cca. 150 g alune decojite 
    • 1 bucată ou 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba:

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.


Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se adaugă cca. 100 g de alune, ce se lasă la prăjit cca. 5 minute până ce se rumenesc un pic.


Din aluatul de foietaj, se decupează cca. 6 discuri mari și 6 discuri mici, pentru capac.


Tava specială pentru brioșe, se unge cu ulei, se adaugă discurile mari, se pune câte o lingură din amestecul de carne, apoi bucățele de brânză, alune prăjite, câte o linguriță de dulceață din rubarbă și se acoperă cu discurile pentru capac.


Se ung cu ou și se presară alune mărunțite.


Brioșele aperitiv se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la cca. 200 grade C.



Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

dulceața de rubarbă se poate înlocui cu orice altă dulceață acrișoară, de coacăze roșii, corcodușe, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

30.01.2017, 22:21

Waw...ce combinatie !

-Licurici- 1

31.01.2017, 09:25

Cat imi plac!

dantes 1

17.02.2017, 07:33

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza