Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2017 | 3369 vizualizari

 

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la Panacris ;)

 

INGREDIENTE

    • 1 pachet aluat de foietaj 
    • cca. 400 g cotlet de porc 
    • pentru baiț:
    • ulei de măsline
    • sos de soia
    • pentru umplutură:
    • cca. 120 g bacon cubulețe 
    • cca. 150 g brânză cu mucegai nobil 
    • cca. 100 g dulceață de rubarbă a la Panacris , sau orice altă dulceață acrișoară ( coacăze roșii, corcodușe. agrișe, etc.)
    • cca. 150 g alune decojite 
    • 1 bucată ou 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba:

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.

Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se adaugă cca. 100 g de alune, ce se lasă la prăjit cca. 5 minute până ce se rumenesc un pic.

Din aluatul de foietaj, se decupează cca. 6 discuri mari și 6 discuri mici, pentru capac.

Tava specială pentru brioșe, se unge cu ulei, se adaugă discurile mari, se pune câte o lingură din amestecul de carne, apoi bucățele de brânză, alune prăjite, câte o linguriță de dulceață din rubarbă și se acoperă cu discurile pentru capac.

Se ung cu ou și se presară alune mărunțite.

Brioșele aperitiv se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la cca. 200 grade C.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

dulceața de rubarbă se poate înlocui cu orice altă dulceață acrișoară, de coacăze roșii, corcodușe, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv grisine in manta de bacon