Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2017 | 881 vizualizari

 

Ai mei iubesc mamaliga, le place in mod special sa o consume cu branza si oua fierte moi sau ochiuri. De aceasta data am ales o reteta putin diferita, unde am combinat toate aceste ingrediente, iar rezultatul a fost neasteptat de bun si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua fierte tari
  • 70 gr branza cheddar
  • 40 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie framantat cu sare, de la borcan
  • 8-10 felii de jambon spaniol
  • un cub de unt

Pentru mamaliga:

  • apa
  • malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor:

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.

Ouale fierte si reci, le taiem felii.

Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai.

Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul.

Facem o mamaliga nu prea tare, ci putin mai molicica.

Amestecam in ea din cand in cand si o lasam sa fiarba bine.

Cand este gata, o luam de pe foc.

Montam preparatul intr-un vas de ceramica, eu am folosit doua vase mai micute.

Ungem vasele cu unt.

Punem un strat de mamaliga, apoi punem branza de oi de la borcan.

Asezam felii de ou, felii de jambon spaniol si presaram putin din amestecul de cascaval-cheddar.

Acoperim totul cu alt strat de mamaliga, apoi presaram restul de amestec de cascaval-cheddar.


Dam vasele in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumeneste putin deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5-10 minute la racorit, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

01.06.2017, 07:34

Bun!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:52

Cat de bine arata!

Rocsi 1

14.06.2017, 20:47

Dantes, Rahela, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti