Briose aperitiv cu legume si menta

de simona72 in Mancare copii, 9 Aug 2013 | 8293 vizualizari

 

Stiu, simt ca e cald afara de mori incet, dar am zis ca ma apuc de dimineata de copt...dar din pacate tot amiazul m-a prins. Amu nu-i bai ca ceva bun tot am facut pt baietii mei si imi era dor sa fac ceva prin bucatarie....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina alba
  • 1/4 dintr-un cub de drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • 5-6 ardei kapia copti
  • 1/2 dovlcel
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • un varf de pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 100 gr cas de capra
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 galbenus+2 linguri lapte
  • pt decor si aroma: boia de ardei afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu legume si menta:

Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem cu sucitorul o foaie din care taiem cu paharul sau cu o forma rotunda, rondele. In forma de briose punem 2-3 rondele, depinde cat de mari le-am taiat, sau chiar si una singura daca a fost taiata mai mare.

Ardeii kapia eu i-am avut la congelator, deci iam lasat sa se dezghete, sunt fara cotoare si samburi, i-am taiat cubulete, 1/2 dovlecel, l-am curatat de coaja l-am taiat si pe acesta cubulete si l-am tras la tigaie intr-o lingura de ulei de masline la foc iute.

Am amestecat ardeiul cu dovlecelul, menta tocata marunt, sare, piper si rdei iute dupa gust. am pus cate o lingura din compozitie in forma de briose cu aluat si am lasat tava acoperita la loc caldut sa creasca 20 minute. casul l-am dat pe razatoarea mare si l-am amestecat cu ou si smantana. Dupa ce briosele au crescut am pus cate o lingurita din pasta de branza si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Galbenusul l-am amestecat cu 2 linguri lapte si am uns briosele, dupa care le-am mai lasat 5 minute la cuptor.

Cand sunt caldute se pudreaza cu foarte putina boia afumata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sunt delicioase la mic dejun sau cina cu o cana de lapte

2

este o forma de a pacali copii care nu se impaca cu legumele

3

faceti compozitia de umplut dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu legume si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

09.08.2013, 20:56

ooooo, ce bunatati avem aici! Bravo,Simo!

Rocsi 1

09.08.2013, 21:23

Interesanta combinatia ta

simona72 1

09.08.2013, 21:42

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu unt si cas