Briose copilaroase

de Ancutsa in Prajituri, 3 Iun 2016 | 691 vizualizari

 

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro (editie limitata);
  • 5 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • un virf lingurita sare;
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu;
  • 2 lingurite cacao;
  • 2 linguri lapte.
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro editie limitata;
  • Esenta rom si ciocolata – pentru crema de ciocolata;
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida;
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • pentru decor: bombonele colorate si inimioare decor.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose copilaroase:

Se preincalzeste cuptorul.


Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.


Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.



Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.



Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.



Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.



Eu am obtinut 16 briose.



Crema de vanilie:


Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.



Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.



Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.



Crema ganache:


Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.



Asamblat si Ornat:


Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.


Se orneaza cu frisca si crema ganache.


Se decoreaza cu bombonele colorate.




Pofta Buna!





Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/briose-copilaroase.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose copilaroase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Muffins marmorate cu Nutella