Briose cu afine si iaurt

de mihasara in Dulciuri, 9 Oct 2015 | 1180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170gr unt
  • 300gr zahar
  • 250gr iaurt
  • 300gr faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 300g afine date prin faina
  • 1 virf cutit sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si iaurt:


  1. Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie.

  2. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei.

  3. Dupa care punem si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

  4. Amestecam faina cu bicarbonatul si si o adaugam peste compozitia noasta.

  5. Mixam iar pana se omogenizeaza.

  6. Adaugam si afinele scurse bine(daca au fost congelate) si date prin faina, amestecam usor sa nu le zdrobim si lasam compozitia 10 minute sa se "aseze".

  7. Umplem cam 3/4 formele de briose in care am aseazat hartia speciala de briose.

  8. Se coc in cuptorul preincalzit la 170°C aproximativ 20-25 de minute sau pana se coloreaza usor.

  9. Se mai poate face estul cu scobitoarea.

  10. Le lasam la racit, in forme.

 

TIPS-URI

1

se pot orna cu ciocolata topita si ornamente multicolore din zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

-Licurici- 1

09.10.2015, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu mere