Briose cu ananas si cirese confiate

de CozonaculDolofan in Dulciuri, 10 Mar 2016 | 748 vizualizari

 

O reteta la care trebuie sa te uiti de-andoaselea daca vrei sa-i vezi adevarata frumusete. E o reteta de briose in care ananasul si ciresele confiate par a face casa buna impreuna. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina
  • ½ cana de lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • Umplutura
  • 50 gr unt
  • 6 rondele de ananas din compot
  • 6 cirese confiate
  • 12 linguri zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ananas si cirese confiate:

1. Intr-o tava de copt briose (cu 12 compartimente) punem cate un varf de unt in fiecare compartiment. Peste ele se adauga cate o lingura de zahar brun. Se baga tava la cuptor pt 10-15 minute pentru caramelizare.


2. Intre timp pregatim ananasul si ciresele. Ananasul se taie in 4, ciresele in 2. Acestea se dispun in compartimente ca si cum ar forma un fluture.



Aluatul


3. Se topesc 150g de unt, peste adaugam jumatatea de cana de lapte si amestecul il punem deoparte, la racit.


4. Intr-un bol separat batem cele 2 oua si amestecam cu cele 150 gr zahar si miezul extras din pastaia de vanilie.


5. Intr-un vas mai mare amestecam faina, sarea, praful de copt. Incorporam untul topit si laptele, iar treptat se adauga si amestecul obtinut din oua, zahar, vanilie.


6. Distribuim aluatul in mod egal peste ananasul si ciresele frumos ordonate in compartimente si apoi bagam la cuptor tava, la 180 de grade.


7. Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam la racit, la temperature camerei. Numai dupa aceea putem vedea adevarata fata a brioselor noastre.



Finalul este unul apoteotic, doar atunci cand incepeti sa le savurati.



Pofta buna sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ananas si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

11.03.2016, 19:47

Delicioase!

Ina 1

23.03.2016, 19:35

MVMih 1

03.05.2016, 09:54

Buna dimineata. M-am uitat "de-andoaselea " asa cum ai spus si... brioshica preparata de tine e buna tare "si fe fatza si pe dos". Spor in toate. O zi buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonacul lui Sidy