Briose cu banane

de Bya Ralu in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 362 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"
 
O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 70 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • ciocolata alba
Pentru crema:
  • 150-200 g smantana grasa 30%
  • colorant rosu
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

Untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa.


Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de vanilie.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cateva patratele de ciocolata alba taiate marunt.


Se amesteca bine compozitia, se umplu formele 3/4, in mijloc punem putina ciocolata alba si se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.


Se lasa sa se raceasca bine, iar intre timp se face crema.


Smantana grasa se pune intr-un bol inalt si se mixeaza cu mixerul pentru 3-4 minute, intre timp adaugam zaharul pudra, cateva picaturi de colorant si mixam pana se face o spuma tare.


Ornam briosele cu crema formata si le decoram.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:35

multumesc

mihaelar63 1

04.01.2017, 22:17

Ce frumusete

Bya Ralu 1

04.01.2017, 23:11

multumesc mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu budinca de vanilie si banane