Gomboti altfel

de SENO in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 2972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina
  • o cana de malai
  • o cana de gris
  • 6 cani de apa
  • gem de prune sau silvoit
  • 4-5 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pesmet
  • 2 linguri de  ulei
  • cateva linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti altfel:

Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune facut in casa.


Pesmetul se pune la prajit in ulei amestecandu-se tot timpul, pana prinde o culoare aurie. Dupa ce s-a racit se amesteca cu zahar.


Se dau gomboteii prin pesmet si se servesc. Mie imi plac tavaliti prin mult mult pesmet. :)

 

TIPS-URI

1

daca se umplu cu prune se mai dau la cuptor 20 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mena29 1

26.10.2011, 07:55

Eu sunt sigura ca sunt buni,uite...am si eu o reteta foarte asemanatoare http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-10540.html

SENO 1

26.10.2011, 21:08

Multumesc mena

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:26

foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)