Gomboti altfel

de SENO in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 2433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina
  • o cana de malai
  • o cana de gris
  • 6 cani de apa
  • gem de prune sau silvoit
  • 4-5 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pesmet
  • 2 linguri de  ulei
  • cateva linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti altfel:

Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune facut in casa.


Pesmetul se pune la prajit in ulei amestecandu-se tot timpul, pana prinde o culoare aurie. Dupa ce s-a racit se amesteca cu zahar.


Se dau gomboteii prin pesmet si se servesc. Mie imi plac tavaliti prin mult mult pesmet. :)

 

TIPS-URI

1

daca se umplu cu prune se mai dau la cuptor 20 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mena29 1

26.10.2011, 07:55

Eu sunt sigura ca sunt buni,uite...am si eu o reteta foarte asemanatoare http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-10540.html

SENO 1

26.10.2011, 21:08

Multumesc mena

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:26

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune