Fursecuri fragede braduti cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 27 Dec 2013 | 4062 vizualizari

 

Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati.
Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 sticluta esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400-430 gr faina
  • gem de caise, gem de capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede braduti cu gem:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.


Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele)


Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.


Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.


Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit.


Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede braduti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Criss 1

28.12.2013, 07:27

Frumusele si delicioase.

Geanina87 1

28.12.2013, 08:58

direct la favo

T I M E A 1

29.12.2013, 11:21

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti integrali cu tarate de ovaz si migdale