Briose cu ciocolata

de Oana in Prajituri, 29 Dec 2009 | 4073 vizualizari

 

Super rapide si extrem de pufoase! Foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 175 g iaurt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose.


Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul si se pune zaharul in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga iaurtul si scortisoara. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi se toarna este ele crema de ciocolata, amestecand cat sa se combine ingredientele, cu o lingura de lemn, fara a omogeniza prea tare.


Se umplu suporturile de hartie circa doua treimi, apoi se pune tava in cuptor 20 de minute. Se cot briosele pe un grtar si se lasala racit.


Se pot glazura cu ciocolata topita si apoi se orneaza.

 

TIPS-URI

1

Pentru o aroma deosebita, se poate adauga in compozitie coniac, aproximativ 3 linguri.

2

Pentru un gust si mai intens de ciocolata, se adauga in plus 3 linguri cu cacao.

3

Pentru ca briosele sa iasa fragede, nu se amesteca luatul prea mult. INgredientele fluide se amesteca cu cele uscate cu o lingura de lemn, dar nu pana la omogenizare, foarte lejer!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

29.12.2009, 22:13

Si eu trebuie neaparat sa imi iau forme pt ca salivez pe aici cand vad tot felul de variante de briose!

Oana 1

29.12.2009, 22:37

Ma bucur mult ca va plac, chiar sunt bune rau! sunt "umede" la interior, nu sunt uscate! Buni, pai le-au halit ai mei cu nepoteii tai , s-au lins pe boticuri n-a mai ramas nici una!

MIMI 1

30.12.2009, 00:16

tare bine arata Miha, am sa fac si eu maine.Merci pt idee.puup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc