Briose cu ciocolata

de Oana in Prajituri, 29 Dec 2009 | 5886 vizualizari

 

Super rapide si extrem de pufoase! Foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 175 g iaurt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose.

Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul si se pune zaharul in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga iaurtul si scortisoara. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi se toarna este ele crema de ciocolata, amestecand cat sa se combine ingredientele, cu o lingura de lemn, fara a omogeniza prea tare.

Se umplu suporturile de hartie circa doua treimi, apoi se pune tava in cuptor 20 de minute. Se cot briosele pe un grtar si se lasala racit.

Se pot glazura cu ciocolata topita si apoi se orneaza.

TIPS-URI

1

Pentru o aroma deosebita, se poate adauga in compozitie coniac, aproximativ 3 linguri.

2

Pentru un gust si mai intens de ciocolata, se adauga in plus 3 linguri cu cacao.

3

Pentru ca briosele sa iasa fragede, nu se amesteca luatul prea mult. INgredientele fluide se amesteca cu cele uscate cu o lingura de lemn, dar nu pana la omogenizare, foarte lejer!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

29.12.2009, 22:13

Si eu trebuie neaparat sa imi iau forme pt ca salivez pe aici cand vad tot felul de variante de briose!

Oana 1

29.12.2009, 22:37

Ma bucur mult ca va plac, chiar sunt bune rau! sunt "umede" la interior, nu sunt uscate! Buni, pai le-au halit ai mei cu nepoteii tai , s-au lins pe boticuri n-a mai ramas nici una!

MIMI 1

30.12.2009, 00:16

tare bine arata Miha, am sa fac si eu maine.Merci pt idee.puup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ecler