Briose cu ciocolata, festive

de Patricia Iordache in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 4870 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava. Sunt extrem de usor de preparat si foarte gustoase. mie personal mi s-au parut prea dense pentru gustul meu (imi plac mai pufoase) insa sotul si baietelul au fost de parere ca sunt foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 280 gr. faina;
  • 100 gr. ciocolata fina cu lapte;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • 120 gr. zahar;
  • 125 gr. unt la temperatura camerei;
  • 1 ou;
  • 250 ml lapte batut
  • Ne trebuie pentru ornat:
  • 100 ml frisca batuta;
  • fulgi de nuca de cocos de culoare verde;
  • cateva arahide glazurate si colorate in forma de ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, festive:

Incingem cuptorul la 180 grade.

Punem hartiutele in forma de briose.

Taiem ciocolata in bucatele mici, nu foarte fin. Amestecam faina cernuta cu ciocolata maruntita, cacao si praful de copt. Oul il batem cu zaharul, untul moale si laptele batut. Amestecam cu o lingura de lemn, nu cu mixerul.

Turnam amestecul de ciocolata si faina peste crema de unt si amestecam pana obtinem o pasta omogena. Luam cu lingura din compozitie si umplem pe rand cele 12 orificii ale tavii.

Dam la cuptor pentru maxim 20-25 minute, nu mai mult pentru ca daca lasati mai mult, nu vor mai fi la fel de fragede si se vor usca prea tare. Le lasam sa se raceasca, le punem putina frisca, apoi nuca de cocos verde si arahidele in forma de oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, festive" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata