Prajitura BAIADERA

de rodicamaria in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 4270 vizualizari

 

dupa o reteta Laura Laurentiu(am modificat putin cantitatile,zaharul mi s-a parut prea mult,am pus 200g in loc de 300 si tot a iesit dulce,probabil de la biscuiti)

 

INGREDIENTE

  • 200 de grame de zahar
  • 150 de ml. de apa
  • 150 de grame de nuci fin macinate
  • 150 de grame de unt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 de grame de ciocolata menaj,pt cuvertura de la Profi
  • 2 linguri de smantana pentru frisca(am pus doua capsule frisca pt cafea)
  • 1/2 lingura de ulei
  • 250 de grame de biscuti macinati(Coconitos,Petit Beurre cu aroma de cocos am pus eu,sunt mare fana cocos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura BAIADERA:

Intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul se adauga nuca macinata se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot-doua.


Aceasta compozitie se adauga peste biscuitii macinati,se adauga si untul si esenta de rom si se amesteca bine,pana se topeste untul si compozitia devine omogena.


Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao.


In tava(19/23 este a mea)se intinde compozitia cu cacao,se niveleaza cu mana sau cu lingura si se preseaza.


Deasupra de compozitia cu cacao se intinde compozitia "alba".


Se da la frigider ca sa se raceasca bine(eu am lasat-o 30 min.ca nu mai aveam rabdare).


Glazura: se topeste pe baia de abur ciocolata amestecata cu frisca si uleiul,se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele.


Se scoate tava din frigider si se toarna glazura calda ,se niveleaza cu lingura si se da din nou la frigider.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura BAIADERA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

05.02.2012, 14:44

buna,buna

kamy 1

05.02.2012, 20:34

tare buna

iri_iri 1

05.02.2012, 21:24

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Baiadera