TORT DE BISCUITI – ciocolatos

de Zamfira in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi obişnuiţi(simpli sau cu cacao)
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr(poate să fie şi mai puţin)
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 40 g cacao concentart fără zahăr
  • 300 ml cafea la filtru
  • 1 esenţă rom
  • cacao pentru pudrat tortul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE BISCUITI – ciocolatos:

Omogenizăm gălbenuşurile, zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat cu cacao şi 100 ml cafea şi fierbem o cremă consistentă la bain-marie. Timp de fierbere 8-10 minute.


Lăsăm crema să se răcească complet. În final omogenizăm foarte bine cu untul.


Pe tavă dreptunghiulară sau mai lungă aşăzam biscuiţii înmuiaţi în restul de 200 ml de cafea amestecat cu esenţa de rom. Cafea trebuie să fie rece.


Peste primul strat de biscuiţi punem cremă, apoi din nou biscuiţi, din nou cremă, şi tot aşa.


Puteţi împărţii biscuiţii cum anume vă permite mărimea tăvii.(3×8, 3×6,4×8, etc.)Deasupra pudrăm cu cacao.


Lăsăm la rece pentru 24 de ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE BISCUITI – ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

08.08.2016, 20:06

Am venit sa imi iau portia, ca nu o dau la nimeni

Zamfira 1

10.08.2016, 09:23

Multumesc!!! Am inteles, data viitoare fac mult mai mult Va pup!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:42

Vreau si eu o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao