Desert placinta cu zahar

de Catalina L in Dulciuri, 27 Iun 2018 | 3516 vizualizari

 

O reteta dulce cu mult zahar si cu mult unt, o specialitate din regiunea franceza Ardennes.
Este denumita « Galette à suc’ » si are si o confrerie, atentie deci hi hi nu trebuie in nici un caz confundata cu tarta cu zahar sau cu placintele moderne cu zahar de astazi.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-zahar.html

 

INGREDIENTE

Pentru 2 placinte:

  • 450-500 g de faina
  • 1 plic de 11 g de drojdie uscata
  • 45 g de zahar
  • 160 g de unt moale
  • 120 g apa calduta
  • 3 oua mijlocii
  • 5 g de sare
  • 1 ou batut bine pentru dorat

Garnitura : pentru 2 placinte

  • 80-100 g zahar tos fin
  • 30-40 g de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu zahar:

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati.

Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele.

Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si nu mai este lipicios.

Am adaugat un pic de faina, era prea lipicios.

 Acoperiti si lasati sa creasca timp de 45 de minute.

Framantati din nou si lasati din nou sa creasca  timp de 45 de minute.

Impartiti aluatul si faceti 2 bile.

In 2 tave unse cu ulei intindeti aluatul cu mana si faceti 2 forme rotunde de 25 de cm.

Incalziti cuptorul la 210 °C.

Ungeti cu ou batut (eu am uitat).

Puneti bucatele de unt (infingeti-le usor in aluat si puneti zahar deasupra).

Presarati deasupra zahar tos fin.

Dati la cuptor timp de 11-13 minute maxim - 13 minute pentru mine.

O placinta simpla, inedita si foarte foarte buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Dobos