Briose cu ciocolata, nuca si rom

de Alinutza80 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 4186 vizualizari

 

Am facut doua feluri de briose sa multumesc pe toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 125 gr zahar brun
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 75 gr unt topit
  • 50 gr nuca macinata
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, nuca si rom:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.

Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.

Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.

Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.

Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca este cam gros amestecul, se mai adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

14.04.2013, 15:03

Va multumesc mult

Rocsi 1

14.04.2013, 20:55

Sunt multe deci mai gasesc si eu

Alinutza80 1

15.04.2013, 17:50

Sigur Rocsi, te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L