Briose cu ciocolata, nuca si rom

de Alinutza80 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 4483 vizualizari

 

Am facut doua feluri de briose sa multumesc pe toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 125 gr zahar brun
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 75 gr unt topit
  • 50 gr nuca macinata
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, nuca si rom:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.


Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.


Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.


Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.


Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.


Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.


Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.


Pofta buna!!!


 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca este cam gros amestecul, se mai adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

14.04.2013, 15:03

Va multumesc mult

Rocsi 1

14.04.2013, 20:55

Sunt multe deci mai gasesc si eu

Alinutza80 1

15.04.2013, 17:50

Sigur Rocsi, te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose perfecte.