Briose cu crema de ciocolata si menta

de laylalala in Prajituri, 14 Sep 2011 | 2584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose
  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ½ lingurita esenta de menta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 250 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 80 gr cacao
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 400 gr crema de ciocolata cu alune de padure
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de menta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata si menta:

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2. Amesteca toate ingredientele lichide apoi cele uscate, dar separat. Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, amestecand pana la omogenizare.

3.Toarna aluatul in forme de briose apoi da la copt 20-30 minute.

4. Pentru crema, bate untul cu zaharul pana cand devine crema. Incorporeaza galbenusurile apoi crema de ciocolata si esenta de menta.

5 Decoreaza briosele cu crema de ciocolata cu menta apoi pudreaza cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu crema de ciocolata si menta-0
Briose cu crema de ciocolata si menta-1

COMENTARII (15)

MIUTA

MIUTA 1

15.09.2011, 13:23

Wooouuuuu

Criss

Criss 1

15.09.2011, 14:37

Ce deliciu!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

30.11.2011, 17:18

woow ce-i aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!