Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

de botcrina in Dulciuri, 4 Feb 2014 | 1688 vizualizari

 

Fiul meu drguţ m-a rugat frumos să-i fac brioşe, nu ştiu pe unde a văzut el brioşe însă nu a mai tăcut : mami vreau ,,biroşe,,...,,te roggggggggg,, şi, astfel am fost nevoită să purced a face ,,biroşe,,. A ieşit ceva foarte, foarte bun.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 5 ouă
  • 50 g ciocolată
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt (margarină)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de migdale
  • 500 g făină
  • 2 linguri cacao(opţional)
Crema
  • 2 linguri făină
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • sucul de la o portocală
  • coaja rasă de la o portocală
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri.


Topim untul şi îl punem la răcit.


Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele.


Încorporăm făina şi praful de copt.


Mixăm albuşurile spumă tare, după care le turnăm în compoziţia de mai sus, astfel obţinem un aluat cremos.


Încingem cuptorul la 180 de grade.


Cu ajutorul unei linguri punem aluatul în forme.


Deasupra presărăm cubuleţe de ciocolată.


Introducem tava în cuptor pentru aproximativ30 de minute.


Opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă.


Până sunt gata brioşele preparăm crema astfel: într-un vas care nu se lipeşte punem laptele cu făina la fiert mestecând continuu.


Când s-a îngroşat bine se ia de pe foc şi se lasă la răcit.


Frecăm untul cu zahăr până devine spumă, adăugăm zeama şi coaja rasă de la o portocală, apoi le turnăm în cpompoziţia de mai sus şi omogenizăm până se transformă într-o cremă consistentă şi fină.


Cu ajutorul unui poş decorăm brioşele cu cremă.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă;

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

04.02.2014, 22:42

ce arome faine

_Alina_ 1

05.02.2014, 08:04

Mmm, fur si eu una ca bine mai arata.

botcrina 1

06.02.2014, 07:12

Multumesc dragelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Briose cu Finetti si ness