Tort de eclere

de corina241 in Dulciuri, 3 Apr 2013 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

coji de ecler:

  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • 6 oua

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 7 linguri de zahar
  • 1 l de lapte
  • 200 ml smantana
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de eclere:

Se pune apa la fiert cu uleiul. Dupa ce a dat un clocot,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca continuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt si cu ajutorul unui posh facem gramajoase sub forma de cerc ,din aluatul obtinut.Coacem la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic pana sunt frumos rumenite. Scoatem din cuptor si lasam la racit dupa care il taiem cu grija in doua.


Crema: Punem cele 2 plicuri de budinca si zaharul intr-o craticioara ,peste lapte si amestecam bine.Apoi vom pune pe flacara si fierbem budinca avand grija sa nu se prinda.Cand s-a racit incorporam smantana si obtinem o crema de vanilie aerata.


“Blatul” taiat in 2 se incorporeaza cu crema de vanilie si un alt strat de frisca lichida(200 ml) mixata cu 3 linguri de miere.Deasupra vom pune “capacul”(partea motata ) a baltului,peste care vom presara cateva linguri de glazura ( 100 ml ciocolata simpla “dizolvata” pe flacara aragazului in 100 ml lapte) Asta-i tot!


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

04.04.2013, 08:07

_Alina_ 1

04.04.2013, 08:45

diana_k 1

04.04.2013, 09:04

superrrrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal