Briose cu fructe de padure

de alinutza1983 in Prajituri, 19 Iul 2011 | 2065 vizualizari

 

Pentru provocarea lunii iulie- Dulce Romanie

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :
  • 100 ml lapte;
  • 180 gr faina alba;
  • 150 gr unt;
  • 150 gr zahar;
  • 50 gr migdale;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 plic drojdie uscata,
  • lamaie,
  • portocala,
  • scortisoara.
  • pentru umplutura:
  • 200 gr zmeura,
  • 100 gr mure,
  • 25 gr migdale
  • pentru finisare :
  • zahar pudra,
  • menta frunzulite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe de padure:

1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei si amestecam totul bine pana la omogenizare !


2. Adaugam zeama de la portocala si amestecam din nou, pana cand obtinem un aluat moale, dar omogen; intre timp incalzim cuptorul si, cand este gata aluatul , in formele de briose deja pregatite ( eu am din silicon, deci nu am mai facut nimic, dar la cele normale se vor unge peretii cu putin unt) turnam cam 2/3 din capacitatea formei ) . Amestecam fructele de padure si le raspandim peste aluat, apoi turnam peste fructe restul de compozitie si, la final, presaram migdalele taiate feliute!


3. Punem totul la cuptor cca 30 min, la foc potrivit!


4. Servim briosele usor racite, pudrate cu zahar!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

19.07.2011, 21:29

adasev12 1

19.07.2011, 21:50

buuuuuuuune

divainbucatarie 1

20.07.2011, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie