Briose cu fructe de padure

de alinutza1983 in Prajituri, 19 Iul 2011 | 3606 vizualizari

 

Pentru provocarea lunii iulie- Dulce Romanie

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :
  • 100 ml lapte;
  • 180 gr faina alba;
  • 150 gr unt;
  • 150 gr zahar;
  • 50 gr migdale;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 plic drojdie uscata,
  • lamaie,
  • portocala,
  • scortisoara.
  • pentru umplutura:
  • 200 gr zmeura,
  • 100 gr mure,
  • 25 gr migdale
  • pentru finisare :
  • zahar pudra,
  • menta frunzulite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe de padure:

1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei si amestecam totul bine pana la omogenizare !

2. Adaugam zeama de la portocala si amestecam din nou, pana cand obtinem un aluat moale, dar omogen; intre timp incalzim cuptorul si, cand este gata aluatul , in formele de briose deja pregatite ( eu am din silicon, deci nu am mai facut nimic, dar la cele normale se vor unge peretii cu putin unt) turnam cam 2/3 din capacitatea formei ) . Amestecam fructele de padure si le raspandim peste aluat, apoi turnam peste fructe restul de compozitie si, la final, presaram migdalele taiate feliute!

3. Punem totul la cuptor cca 30 min, la foc potrivit!

4. Servim briosele usor racite, pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose rapide la microunde