Briose cu fructe si nuci

de lia maria in Prajituri, 18 Noi 2010 | 1897 vizualizari

 

Delicioase pentru micul dejun, cu o cana de lapte sau servite langa o ceasca de cafea.
Cantitatile sunt pentru portie dubla, sa ajunga pentru toti bucatarasii hi,hi hi.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte
  • 2 pere bine coapte
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 100g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml iaurt
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe si nuci:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si omogenizam. Turnam aluatul in formele de briose si le coacem la foc mediu, cam 15’, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar sau le ornam cu glazura, de care doriti. Eu am folosit, glazura caramel, din comert. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sylvia 1

19.11.2010, 10:57

ce bunatati ai facut tu

vanilla 1

19.11.2010, 12:51

Adinacarla 1

20.11.2010, 01:44

superbe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana cu nuca si caramel