Briose cu iaurt si ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Sep 2009 | 7365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 330 ml iaurt
  • 350 gr faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortioara
  • fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.

La sfarsit ciocolata tocata.


Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.



Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Miha 1

12.09.2009, 16:14

Ups,am uitat faina? sau am gresit la copy/paste? Trebuie aproximativ o cana cu faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Multumesc de atentionare!

Bunica 1

12.09.2009, 16:59

Am facut briosele dupa reteta Mihai si au iesit excelente. Am pus 350 g. faina.

Miha 1

12.09.2009, 17:48

Multumesc Bunica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri