Briose cu iaurt si fructe de padure

de - TABITA - in Prajituri, 2 Iun 2013 | 15161 vizualizari

 

Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 ml ulei (cred ca ies mai bune cu unt)
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 1 ceasca cu fructe de padure (eu am avut congelate)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si fructe de padure:

Se lasa sa se decongeleze fructele de padure.


Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.


Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.


Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.


La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.


Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.


Deasupra se aseaza cateva fructe de padure.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene, coapte. Se face testul cu scobitoarea.



 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu mure, zmeura sau alte fructe, cu ciocolata sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

muffin_lover 1

02.08.2013, 22:39

Aici muffin-lover: sunt superbe!!! Parcă sunt făcute în photoshop... Yum

- TABITA - 1

02.08.2013, 23:36

Multumesc frumos Alinuta!

CookieMonster 1

20.01.2014, 19:41

ce frumos arata ma apuc si eu de ele in seara asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise