Briose cu iaurt si fructe de padure

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 24550 vizualizari

 

Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 ml ulei (cred ca ies mai bune cu unt)
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 1 ceasca cu fructe de padure (eu am avut congelate)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si fructe de padure:

Se lasa sa se decongeleze fructele de padure.

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.

Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.

Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.

Deasupra se aseaza cateva fructe de padure.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene, coapte.  Se face testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu mure, zmeura sau alte fructe, cu ciocolata sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

muffin_lover 1

02.08.2013, 22:39

Aici muffin-lover: sunt superbe!!! Parcă sunt făcute în photoshop... Yum

Tabita _ 1

02.08.2013, 23:36

Multumesc frumos Alinuta!

CookieMonster 1

20.01.2014, 19:41

ce frumos arata ma apuc si eu de ele in seara asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu dovleac