Prajitura ''Mumulina''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 43010 vizualizari

 

De obicei cand dau peste o reteta,sau imi este data,o redenumesc,pentru ca sigur mai adaug si de la mine ceva....nu ma pot abtine...
Momentan n-am decat fotografia finala,n-am detailat.Urmeaza,ca nu stiam ca ajung si pe aici.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata amaruie ( eu am folosit din aceea cu peste 50% cacao)
  • 85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
  • 1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf cutit cu sare
  • 1/2 cana miez de nuca
  • CREMA
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale( margarina rama)
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • Optional,ornat cu frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Mumulina'':

BLATUL:Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25 minute.


CREMA :Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.


Optional se orneaza cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Mumulina''" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Panacris 1

20.12.2014, 09:49

mihaelar63 1

20.12.2014, 10:18

ce denumire Specific

Panacris 1

20.12.2014, 16:31

Mihaela )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom