Prajitura ''Mumulina''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 42590 vizualizari

 

De obicei cand dau peste o reteta,sau imi este data,o redenumesc,pentru ca sigur mai adaug si de la mine ceva....nu ma pot abtine...
Momentan n-am decat fotografia finala,n-am detailat.Urmeaza,ca nu stiam ca ajung si pe aici.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata amaruie ( eu am folosit din aceea cu peste 50% cacao)
  • 85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
  • 1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf cutit cu sare
  • 1/2 cana miez de nuca
  • CREMA
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale( margarina rama)
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • Optional,ornat cu frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Mumulina'':

BLATUL:Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25 minute.

CREMA :Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.

Optional se orneaza cu frisca.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Mumulina''" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (44)

Panacris 1

20.12.2014, 09:49

mihaelar63 1

20.12.2014, 10:18

ce denumire Specific

Panacris 1

20.12.2014, 16:31

Mihaela )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!