Cataif cu mere coapte

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 18 Mar 2013 | 8696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fidea subtire (Monte Banato)
  • 200 g unt
  • 200 g nuci
  • 400 ml frisca
  • 6 mere
  • o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 700 ml apa
  • 350 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu mere coapte:

Mai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de minute pana se ingroasa putin siropul. Apoi se ia craticioara de pe foc si se adauga o lingura cu esenta de vanilie.  

Cat timp fierbe siropul intr-o tava de 24x36 cm se aseaza cat mai ordonat 200 g fidea (betisoarele sa fie paralele). Se topeste 100 g de unt si se toarna uniform peste fidea.

Eu am folosit 2 tavi identice asa ca am repetat operatiunea. Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.Va sfatuiesc ca dupa 5 minute sa fiti cu ochii pe tava astfel incat fideaua sa fie usor rumenita si nu arsa.  

Se scot tavile din cuptor, se toarna siropul fierbinte si se reintroduc in cuptor pentru inca 15-20 de minute pana cand siropul este absorbit de fidea.

Se scot tavile din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu pentru a nu se intari fideaua si se lasa sa se raceasca.  

Intre timp se curata merele de coaja si de casuta de samburi. Se taie cubulete, se aseaza intr-o craticioara si se introduce in cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute pana se coc. Apoi se lasa putin sa se raceasca si se introduc in blender.  

Dupa ce fideaua s-a racit se taie blatul in doua. Se intinde piureul de mere, se adauga nuca maruntita, frisca si se acopera cu cealalta jumatate de blat.  

Se introduce tava in ftigider pentru minim 3-4 ore. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se inmoaie mai mult si evident este mai bun.  

Este tare, tare gustos!   Insiropat, echilibrat de dulce, aromat! Un deliciu!  

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza