Cosite cu rahat, nuci si stafide

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 20906 vizualizari

 

cozonac ce nu necesita framantare puternica

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 300 ml. lapte caldut
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar ( + 1 lingurita pt.maia daca folositi drojdie proaspata)
  • un vf. sare
  • 1 budinca Dr.Oetker de vanilie (40 gr.)
  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 7 gr. SAU 25 gr. drojdie proaspata
  • Umplutura: 
  • 200 gr. stafide
  • 200 gr. rahat (in reteta erau caise confiate)
  • 100 gr. nuci
  • 8 linguri gem zmeura (ce gem va place si merge cu umplutura)
  • Glazura :
  • 4 linguri zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt / margarina topit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosite cu rahat, nuci si stafide:

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.

Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.

Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.

Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosite cu rahat, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.11.2013, 11:00

Carmen23,praful de budinca probabil se pune in aluat daca scrie ca se pun toate ingredientele cu exceptia untului.
Zi frumoasa

carmen23 1

18.11.2013, 09:49

eu nu mai pun budink ,pt ca nu prea sunt lamurita cu ea,plus de asta nu zice daca o preaparam budink sau punem pur si simplu praful asa ,sper sa-mi iasa si fara ea ...vedem la sfarsit...

carmen23 1

23.11.2013, 11:35

au iesit super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI