Cosite cu rahat, nuci si stafide

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 23877 vizualizari

 

cozonac ce nu necesita framantare puternica

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 300 ml. lapte caldut
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar ( + 1 lingurita pt.maia daca folositi drojdie proaspata)
  • un vf. sare
  • 1 budinca Dr.Oetker de vanilie (40 gr.)
  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 7 gr. SAU 25 gr. drojdie proaspata
  • Umplutura: 
  • 200 gr. stafide
  • 200 gr. rahat (in reteta erau caise confiate)
  • 100 gr. nuci
  • 8 linguri gem zmeura (ce gem va place si merge cu umplutura)
  • Glazura :
  • 4 linguri zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt / margarina topit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosite cu rahat, nuci si stafide:

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).

Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.

Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.

Lasam la dospit la cald 1 ora.


Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.


Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.


Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosite cu rahat, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.11.2013, 11:00

Carmen23,praful de budinca probabil se pune in aluat daca scrie ca se pun toate ingredientele cu exceptia untului.
Zi frumoasa

carmen23 1

18.11.2013, 09:49

eu nu mai pun budink ,pt ca nu prea sunt lamurita cu ea,plus de asta nu zice daca o preaparam budink sau punem pur si simplu praful asa ,sper sa-mi iasa si fara ea ...vedem la sfarsit...

carmen23 1

23.11.2013, 11:35

au iesit super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert briose cu afine
  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Îngheţată parfait tiramisu

ieri la 21:05

Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

ieri la 20:51

Bucățele de  pui cu  sos de muștar

ieri la 20:06

Cartofi și sparanghel verde

ieri la 20:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca