Alba ca Zapada

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 2288 vizualizari

 

O prajitura care "se topeste" in gura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Foi
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 500 g faina
  • Pentru Crema
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • Glazura
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Pentru foi: Faina impreuna cu praful de copt si cu un varf de cutit de sare se amesteca intr-un vas. Separat intr-un castron se amesteca si se mixeaza laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se agauga faina, pentru inceput trei sferturi si se framanta bine. Daca coca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini. Se imparte aluatul rezultat in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz pe care se va coace foaia.


Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia. Se unge dosul tavii cu unt sau ulei, sau daca folositi hartie de copt pergament, decupati o coala de marimea unui tavi si nu mai este nevoie sa se unga tava. Se coc foile una cate una in cuptorul preincalzit, la foc mic. Foaia e gata cand devine aurie. Pentru crema: Se amesteca faina cu putin lapte separat, ca sa va fie mai usor atunci cand se incorporeaza in intreaga cantitate de lapte si pentru a nu se face cocoloase si apoi se adauga amestecul in restul cantitatii de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Se lasa apoi la racit. Separat intr-un bol se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine. Se da lamaia pe razatoare, pentru coaja, apoi se stoarce zeama, se adauga la compozitie si se amesteca.


E nevoie cam de jumatate din coaja si de toata zeama. Se imparte in doua parti egale. Pe un platou, tava, blat de bucatarie.. de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Se lasa peste noapte sa se inmoaie foile, ca sa se poata taia fara probleme. Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra, sau cine prefera si nuca de cocos.


Se taie in forma patrata sau de romb.

 

TIPS-URI

1

Daca doreste a se consuma mai repede, se insiropeaza foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada