Prăjitură cu vişine

de ionix in Prajituri, 25 Iun 2011 | 3378 vizualizari

 

with love în bucătăria mea..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vişine
  • circa 250 g de zahăr
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • circa 500 g făină
  • 500 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine:

Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii.


Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi încorporăm şi făina.


Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare şi o lingură cu zahăr.


Peste albuşuri vom turna compoziţia făcută mai devreme şi vom amesteca de jos în sus, pentru a nu se lăsa albuşurile. Cantitatea de făina poate diferi, puneţi suficient de multă cât să faceţi un aluat ca pentru chec.


Încingem cuptorul şi pe o tavă punem hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă iar deasupra punem vişinele, repartizându-le în mod uniform.


Lăsăm la foc mediu până câd se coace, circa 35 de minute. Vom face testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor.


După ce scoatem prăjitura din cuptor, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem când s-a răcit.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

28.06.2011, 15:55

Lau 1

02.07.2011, 23:00

buna

ionix 1

06.07.2011, 10:59

Vă mulţumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine