Prăjitură cu vişine

de ionix in Prajituri, 25 Iun 2011 | 3063 vizualizari

 

with love în bucătăria mea..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vişine
  • circa 250 g de zahăr
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • circa 500 g făină
  • 500 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine:

Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii.

Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi încorporăm şi făina.

Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare şi o lingură cu zahăr.

Peste albuşuri vom turna compoziţia făcută mai devreme şi vom amesteca de jos în sus, pentru a nu se lăsa albuşurile. Cantitatea de făina poate diferi, puneţi suficient de multă cât să faceţi un aluat ca pentru chec.

Încingem cuptorul şi pe o tavă punem hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă iar deasupra punem vişinele, repartizându-le în mod uniform.

Lăsăm la foc mediu până câd se coace, circa 35 de minute. Vom face testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor.

După ce scoatem prăjitura din cuptor, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem când s-a răcit.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

adry88

adry88 1

28.06.2011, 15:55

Lau

Lau 1

02.07.2011, 23:00

buna

ionix

ionix 1

06.07.2011, 10:59

Vă mulţumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!