Prăjitură cu vişine

de ionix in Prajituri, 25 Iun 2011 | 3199 vizualizari

 

with love în bucătăria mea..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vişine
  • circa 250 g de zahăr
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • circa 500 g făină
  • 500 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine:

Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii.


Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi încorporăm şi făina.


Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare şi o lingură cu zahăr.


Peste albuşuri vom turna compoziţia făcută mai devreme şi vom amesteca de jos în sus, pentru a nu se lăsa albuşurile. Cantitatea de făina poate diferi, puneţi suficient de multă cât să faceţi un aluat ca pentru chec.


Încingem cuptorul şi pe o tavă punem hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă iar deasupra punem vişinele, repartizându-le în mod uniform.


Lăsăm la foc mediu până câd se coace, circa 35 de minute. Vom face testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor.


După ce scoatem prăjitura din cuptor, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem când s-a răcit.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

28.06.2011, 15:55

Lau 1

02.07.2011, 23:00

buna

ionix 1

06.07.2011, 10:59

Vă mulţumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta de post cu visine