Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Cu ocazia botezului micutului Denis, am facut cateva prajituri. Una dintre ele se numeste Rudy si am gasit reteta la Mirela (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rudy-18054.html). O prajitura tare buna care a disparut rapid de pe masa!
Multumesc Mirela! >:d
pt blat
pt umplutura :
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.
I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.
Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.
Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!
1
ingredientele costa aproximativ 37 lei
2
cred ca ar merge bine si putina scortisoara in aluat, sau stafide in compozitia de branza, in cazul in care nu folosim nuca de cocos.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult