Prajitura Rudy

de laura_n in Prajituri, 25 Aug 2013 | 66109 vizualizari

 

Cu ocazia botezului micutului Denis, am facut cateva prajituri. Una dintre ele se numeste Rudy si am gasit reteta la Mirela (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rudy-18054.html). O prajitura tare buna care a disparut rapid de pe masa!
Multumesc Mirela! >:d

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g indulcitor xilitol
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao

pt umplutura :

  • 750 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g indulcitor xilitol
  • nuca de cocos rasa pt ornat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.

I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema. 

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri. 

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.

Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza. 

Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.

Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa! 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 37 lei

2

cred ca ar merge bine si putina scortisoara in aluat, sau stafide in compozitia de branza, in cazul in care nu folosim nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Alexandra Burz 1

24.03.2014, 19:36

RoxannaAnnamaria 1

25.02.2015, 14:48

hmmm,ce bine arata trebuie incercata
in loc de indulcitorul xilitol ce se poate pune,sau se poate si fara?

laura_n 1

26.02.2015, 15:25

Roxana, poti folosi zahar in aceeasi cantitate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete foietaj cu branza dulce vanilata si fructe