Desert negresa cu piersici si nuci

de oanapl in Prajituri, 22 Noi 2020 | 1565 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu cacao, care sunt puțin mai amărui. Dacă au și fructe sunt perfecte.
Vă invit să încercați și această prăjitură și să vă convingeți că e delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • ¼ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 m ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte
  • 50g nuci
  • esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 3-4 piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu piersici si nuci:

Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența de rom și se omogenizează compoziția.

Se adaugă compoziția uscată peste cea umedă și se mixează cu mixerul pentru câteva secunde, apoi se continuă omogenizarea ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus.
Se taie 2 piersici în cubulețe, se adaugă peste aluat și se omogenizează. Nucile se taie / rup în bucăți mai mici și se adaugă în compoziție.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă de 28/19 cm
Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu piersici si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata