ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel

de Anamaria7 in Prajituri, 31 Oct 2010 | 5942 vizualizari

 

Prea mult timp a trecut de la ultima tura de briose! Pentru o sambata pliina de aventuri... :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2c zahar brun
  • 1/4c miere
  • 3/4c iaurt (eu am inlocuit cu smantana si a fost ok)
  • 1 banana bine coapta, pasata
  • 1/4c ulei
  • 1 ou mare
  • 5 lg ghimbir ras
  • 3/4c fulgi de ovaz (am folosit cereale care aveau pe langa ovaz si stafide)
  • 1 3/4 c faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lgt sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • Glazura de caramel la rece, Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel:

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins.


Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si fulgii de ovaz.


Faina se amesteca bine cu praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi se toarna peste compozitia lichida.


Fulgii de ciocolata se incorporeaza cu lingura.


Formele umplute pe 3 sferturi se tin in cuptor pana cand trec testul scobitorii, cca 25min.


Se lasa la racit 5min in forme, apoi pe un gratar.


Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se foloseste dupa ce briosele s-au racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

lacrimioara 1

31.10.2010, 15:30

ce bine arata

Anamaria7 1

31.10.2010, 16:40

multumesc tuturor!

maria_claudia 1

31.10.2010, 18:48

foarte frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de cacao cu nuca de cocos