Briose cu lapte condensat

de Miha in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cutie lapte condensat indulcit
  • 60 ml ulei
  • 225 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura bilute de ciocolata
  • Pentru ornat:
  • crema de ciocolata
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lapte condensat:

Ouale se mixeaza pana se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul cate putin si mixam usor, apoi laptele condensat.



Separat amestecam faina cu amidonul, cu praful de copt si bilutele de ciocolata. Rasturnam peste crema de oua si amestecam usor cu o spatula, pana se obtine un aluat omogen.



Se toarna compozitia in formele speciale de briose, cate 2 linguri sau mai mult , in functie de cat de mari sunt formele. Important e sa fie compozitia cam la 3/4 din inaltimea formei.



Se dau formele la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se ung cu crema de ciocolata si se presara cu ornamente colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

lia maria 1

11.01.2012, 14:52

ce as mai servi si eu macar una

mena29 1

11.01.2012, 20:55

Acum era bun emoticonul ala ce saliva...

monik80 1

21.03.2015, 07:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu frisca si ciocolata