Briose cu mac

de MIUTA in Prajituri, 13 Feb 2011 | 2802 vizualizari

 

Am luat reteta de la Miha http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-mac-8550.html.Iti multumesc Miha sunt delicioase!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura mac
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 3 pl.zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac:

Am caramelizat 50 g zahar ,am stins cu 50 ml lapte si am lasat sa fiarba pana se topeste zaharul.Am pus 1 lingura de mac si am lasat la fiert inca cateva clocote.Am dat vasul la racit.Am mixat ouale intregi cu un praf de sare,am adaugat restul de zahar(100g) si plicurile de zahar vanilat.In cratita pe care am lasat-o la racit am pus untul cand compozitia era calduta.Untul s-a topit si pe urma am adaugat smantana.Am pus compozitia racita din cratita peste ouale pe care le-am mixat pana si-au dublat volumul.Am pus la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor cu o lingura de lemn.Am pus compozitia in formele de briose si am dat la cuptor.Se coace timp de 20-25 min. la foc potrivit .Am ornat jumatate din briose(6 buc.) cu frisca si bomboane de ciocolata.Alte 6 bucati le-am servit fara sa le ornez.Sunt delicioase indiferent cum alegi sa le servesti.Le recomand din suflet cand vrei sa mananci ceva dulce,gustos si foarte rapid de preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

DIANA B 1

14.02.2011, 11:38

Sa traiasca Miha

MIUTA 1

14.02.2011, 14:09

Multumesc pentru comentarii la toata lumea .Sa traiasca Miha si toti bucatarasi de pe acest sait.Pupici la toata lumea si o zi minunata plina de dragoste

adry88 1

04.07.2011, 15:46

una si pt mn

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Saviecuta cu mac, Baigli sau cozonacei ca-n Banat