Briose cu mere

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 2265 vizualizari

 

Sunt tare bune,iar dupa ce le mananci iti ramane in gura un gust deosebit de scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 260 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 300 ml iaurt cremos sau sana
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 pliculet bicarbonat de sodiu
  • 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

1. Merele se rad pe razatoarea cu gauri mari.Se pun intr-un castron merele rase,faina,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si esenta de lamaie,sau ce aroma va place.

2. In alt castron se amesteca oul,zaharu,iaurtul si uleiul.Dupa ce au fost amestecate bine,iar zaharul s-a topit se amesteca cu prima compozitie.

3. Se pune hartie speciala in formele de briose.Daca nu avem hartie sau forme se pot pune si in forma de chec.Se coc la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.

4. Se decoreaza cu frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

housy

housy 1

27.06.2010, 19:57

vai cat is de dragute!!

vanilla

vanilla 1

29.06.2010, 15:19

pfiu....da bine arata!!!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!