Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 21 Mai 2017 | 294 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 8 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • un praf turmeric
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune macinate
  • putin colorant rosu
  • 1/2 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Pentru jeleu:

  • 300 gr. capsuni
  • 200 gr. zahar
  • 250 ml apa plata
  • 4 lingurite faina de tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 gr. ciocolata alba cu caramel
  • 300 gr. frisca lichida vegetala
  • putin colorant alimentar verde

Pentru decor:

  • fluturasi din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni:

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea.


Renuntam la mixer si luam o lingura de lemn, incorporam cu miscari usoare spuma de albusuri si faina (pe rand: putina faina, putina spuma si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).


Impartim amestecul obtinut in 4 vase. In prima parte, adaugam cacao si amestecam usor.


Ungem tava cu ulei si o tapetam bine cu faina alba.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Turnam amestecul cu cacao in tava, nivelam.


In cea de-a doua parte de amestec, incorporam alunele macinate. Incorporam si repartizam apoi amestecul peste cel cu cacao.


In cea de-a treia parte, punem putin colorant rosu, dupa omogenizare turnam amestecul peste celelalte.


In ultima parte, adaugam putina pudra de turmeric, apoi repartizam in tava peste restul compozitiei de blat.


Dam tava la cuptor si coacem blatul, folosind fuctia de coacere cu ventilatie, cca. 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem tava din cuptor si lasam la racit blatul in tava.


Pentru jeleul de capsuni, trecem capsunile cu zaharul si zaharul vanilat prin blender pana obtinem un piure fin.


Adaugam apa plata si faina de tapioca.


Incalzim amestecul intr-o craticioara si fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, apoi il turnam fierbinte peste blatul din tava.


Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la rece sa se inchege jeleul.


Pentru crema, topim ciocolata alba in 150 gr. frisca lichida la foc mic. Lasam la racit, apoi dam la rece pentru o ora.


Batem frisca lichida ramasa cu mixerul, incorporam crema de ciocolata.


Jumatate o coloram cu putin colorant verde.


Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si asezam bucatile de prajitura pe hartiute individuale.


Le decoram cu crema alba si verde dupa inspiratie, apoi asezam fluturasii din zahar peste prajiturele.


Le tinem la rece, pana in momentul servirii.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

22.05.2017, 08:38

Foarte buna

dantes 1

22.05.2017, 13:15

Super!

cristinutanicolita 1

25.05.2017, 06:44

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel